vrijdag 15 februari 2013

MILFORD SOUND


Eindeloze watervallen, spiegelende meren, regenwouden begroeid met mos. Smeltende gletsjers, bijzonder(e) (nieuwsgierige) vogels, een bijzonder vervelende populatie van stekende zandvliegen, en frisse berglucht. We reden afgelopen week dwars door het fjordenland naar Milford Sound. 'Sound' staat eigenlijk voor een inham in zee. Een foutje van de ontdekkingsreizigers in de benaming, want het zijn wel degelijk fjorden. 


7 opmerkingen:

 1. Wauw! Gaaf hoor! Wat een mooie foto's! En ik zie al duidelijk welke souvenier op de foto voor mij is! Je hebt er al vriendjes mee gemaakt! Xxx je zusje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kijk, hier wordt ik nu blij van. Bergen, natuur en gaaitjes. En nog wel wilde, dat is het helemaal natuurlijk. Geen last van hoogtevrees op het hangbruggie? Is dan maar goed dat ik er niet bij was. Hadden jullie lekker lang over de oversteek kunnen doen. :-)
  Ik benijd jullie wel hoor! Zoveel moois.....
  RETY

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige spiegeldoto. Om uren naar te kijken.
  Liefs Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie foto's weer, ik ben erg nieuwsgierig naar wat er tussen pim zijn handen en voeten is???
  Xxx franique

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Monique het is een stuk smeltend ijs dat van de berg afgegleden is. Waar Pim staat is een grote tunnel onder het ijs, helaas te link om in te gaan ivm alle rotsblokken die erop liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat geniet ik van jullie foto's. Die met de groen bedekte bomen [mos?] vindt ik het mooist en mysterieus, het lijkt op een "lord of the rings" fragment. Zo zie ik nieuw-zeeland ook.
  Is die vogel een Keo ??. Hebben jullie dan geen lekke banden want wat ik van een documentaire begrepen had zijn zij dol op rubber.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtige foto van dat mos-bos. Nog iets of iemand uit lord of the rings tegengekomen?
  Groet, Frans

  BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter / leave your message here