woensdag 27 februari 2013

THE HOBBITS


Nieuw-Zeeland heeft drie primaire bevolkingsgroepen: de Kiwi's, Maori en de Hobbits. Bij de kleinste bevolkingsgroep zijn we een dagje op visite geweest. 


Grapje natuurlijk, maar je kunt echt een tour doen op de filmset, dus dat hebben we uiteraard gedaan. 

Voor de drie Lord of the Rings films zijn 44 Hobbithuisjes gebouwd. Helaas waren ze (zoals bijna iedere filmset) allemaal gemaakt van polyethyleen. Na een aantal jaren was er niks meer van over. Jammer voor de boeren waar het land van was, hun toeristen-tour-handeltje sneuvelde met het vergaan van het kunststof. Totdat Peter Jackson besloot om ook de Hobbit trilogy op te nemen. En alle Hobbithuisjes weer werden opgebouwd. De boeren eisten huisjes van duurzame materialen. Slimme move, met 50 euro entree per persoon. Maar eerlijk is eerlijk, het is de moeite waard. 

Wat leuke weetjes voor de liefhebbers:
 • De deuren van de huisjes verschillen van formaat. Bij de kleine deuren werden de scenes met 'gewone' mensen en tovenaars opgenomen, zodat ze langer lijken. Bij de grote deuren maakte Peter Jackson vooral opnames van Hobbits en dwergen. 
 • Je kunt niet echt in een Hobbithol, de binnenscenes zijn allemaal gefilmd in de studio. Alleen in het huis van Frodo en Bilbo Baggins is wat meer ruimte, onder andere voor de cameracrew. 
 • De eik die op het huis van Frodo en Bilbo staat is nep. Voor de Lord of the Rings films werd een echte eik in stukken gehakt en op locatie in elkaar gezet. Vanuit Taiwan werden blaadjes ingevlogen die aan de 'boom' bevestigd werden. Voor de Hobbitfilms hebben ze een nepboom gemaakt. 
 • Op het terrein stikt het van de fruitbomen. Allemaal in miniatuurformaat. Omdat ze geen miniatuurperzikboom konden kweken, plukten ze een mini-appelboom kaal en plakten er nep-perziken aan. 
 • Dagelijks werkten er 400 mensen op de filmset. Die allemaal drie keer per dag een warme twee gangen maaltijd aten. Het Nieuw-Zeelandse leger werd onder meer ingezet in de keuken. 


Home sweet home
Het huis van Frodo en Bilbo
Het cafe The Green Dragon bestaat echt. Met Hobbitbier en Hobbitcider. 
De nepboom op het huis van Frodo en Bilbo

4 opmerkingen:

 1. Dit is toch wel heel erg leuk hoor. En omdat je toch 80 euries hebt uitgespaard met je gratis modderbad is deze entree nog een koopie. (ahum....)
  En die boeren zijn echt wel slim! Weg crisis..... Wat een belevenissen allemaal. Knuf voor jullie allen!
  RETY

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Superleuk om daar nu alles te zien! Blijven de films leuk nu je alle geheimen kunt ontrafelen?
  Xxx franique

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wat geweldig deze foto's. Het is genieten zo. Een hoop geld hoor om daar rond te mogen lopen. Die boeren daar zijn echt niet dom zo. jullie zullen echt niet de enige zijn geweest die daar langs gingen. Kassa !!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een super mooie foto's weer zeg!! En ik herken het van de films!! Leuk!!!
  xx Marianne

  BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter / leave your message here