maandag 8 april 2013

AGRA FORT


 Weet je nog Shah Jahan, die de prachtige Taj Mahal voor zijn overleden echtgenote bouwde maar de laatste jaren van zijn leven werd verbannen door zijn zoon? Dit moet zo ongeveer zijn uitzicht zijn geweest vanuit Agra Fort op de laatste rustplaats van zijn vrouw.

Het fort in Agra is groot en indrukwekkend, met veel verschillende bouwstijlen. Zo vind je de wit-marmeren slaapkamer van de Islamitische vrouw van Shah Jahan, en de rode vertrekken voor de Hindi vrouw. 'Slaapkamer' is trouwens een groot woord; het zijn open vertrekken waar vroeger gordijnen voor hingen en waar matten op de grond lagen als een soort van matras. Denk: Fatamorgana in de Efteling en je kunt het je inbeelden.

Wij reizen nu een dag of 10 in totaal door het bloedhete Rajasthan, waar je naast woestijn een indrukwekkende hoeveelheid forten en paleizen vindt, en steden in prachtige kleuren. Jaipur staat als als eerste op het menu. To be continued!2 opmerkingen:

 1. Ben heel benieuwd! Jaipur is in ieder geval een heel erg lekker luchtje van Boucheron. Vraag me af of de echte Jaipur ook zo lekker ruikt!!
  RETY

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sneu hoor als je een mooi gebouw hebt gebouwd en je ziet het van een verre afstand.
  Hij had dus wel bewegingsvrijheid maar kon er niet uit.
  Op de 2e foto lijkt het net of het gebouw ondersteboven gebouwd is.

  BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter / leave your message here