vrijdag 12 april 2013

EMOTIONS

Straatbeeld in Pushkar
India doet iets met je- of je dat nu leuk vindt of niet. Je wordt heen en weer geslingerd van emotie naar emotie. Frustratie, verbazing, irritatie, fascinatie. Het wisselt elkaar af in een rap tempo. Hoe dan ook, je kunt je nog zo goed voorbereiden, op India hebben wij even geen antwoord.

Frustratie - overal wil iedereen een slaatje uit je slaan. Continu houden mensen je voor de gek. Alles moet je in de gaten houden. Niemand kun je vertrouwen.

Verbazing - wanneer je op je blote voeten een tempel bezoekt, en deze speciaal ter verering van ratten is. Overal krioelen de dikstaarten- ook over jouw voeten. De bezoekers van de tempel kopen speciale pakketjes om offers te brengen en de ratten te voeren. Ze kussen de grond en de ratten.

Irritatie - als de bioscoopstoel achter je bezet wordt door een moeder met vier kinderen. Nee, natuurlijk past dat niet. Dus kruipen de kinderen op de leuningen van jouw stoel, trekken aan je haar, oorbellen, graaien in je popcorn - doen ze hier ook aan opvoeden?

Fascinatie - geen dak boven je hoofd en geen eten, en het laatste eten dat je hebt geef je weg aan een ...koe. In een riksja passen minstens 20 mensen. Een claxon is een geoorloofd communicatiemiddel. Je kunt onderhandelen over eten, goederen, vervoer, de prijs van een gratis (!) kluisje, electriciteit, waar eigenlijk niet over?

Kortom, incredible India is een goed gekozen slogan. Maar of de wijzer nu positief of negatief uitslaat...daar zijn we nog niet uit. 

2 opmerkingen:

  1. Ik ben toch maar blij dat ik niet in India ben hoor. Niets voor mij!
    RETY

    BeantwoordenVerwijderen
  2. al mag het land misschiem mooi zijn, ik zal me denk ik voornamelijk ergeren, irritreren dus van genieten zal dan geen sprake zijn, deze sla ik dus over

    BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter / leave your message here