donderdag 11 april 2013

TRAFFIC


Het verkeer in India slaat werkelijk alles. We dachten in Nepal al heel wat gewend te zijn. De wegen zijn daar dan ook veel slechter dan in India, hier ligt alles er keurig bij. Maar in Nepal hebben we nog getwijfeld om een motor te huren, hier is het spelen met je leven.

Denk: een tweebaanssnelweg is breed genoeg voor 5. Rotondes kun je zowel links- als rechtsom nemen. Bij iedere inhaalmanoeuvre houd je continu je toeter ingedrukt. Het recht van de sterkste geldt: vrachtwagens, bussen, jeeps, auto's, motorriksja's, motoren, fietsriksja's, fietsen, mensen. Maar: de koe staat boven alles.

Het gekke is: je raakt eraan gewend en bent niet meer bang voor een aanrijding, hoewel er per dag minstens 50 mogelijkheden zijn waarbij het maar net goed gaat. Vandaag sloeg echt alles: we namen een afslag van de snelweg en die bleek verkeerd. Onze chauffeur keerde ter plekke, en reed doodleuk de snelweg weer op- let wel, in tegengestelde richting. De eerste tegenliggers die we tegenkwamen waren twee vrachtwagens, die beide banen in gebruik hadden. Na een flink toeteren was er tussen de twee vrachtwagens net genoeg plek voor ons - minus de spiegel van de auto. Spookrijden op de snelweg - CHECK. Je moet het maar een keer gedaan hebben. 

4 opmerkingen:

 1. Oeps..... :(
  Xxx franique

  BeantwoordenVerwijderen
 2. geweldig, ookkleppen voor en gewoon doorlopen. Lijkt me heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. pffff........ het is al spannend om het te lezen laat staan om er tussen te zitten. Je kan in ieder geval zeggen dat jullie spook gereden hebben en nog kunnen na vertellen. Fijn want anders kunnen we niet meer genieten van jullie verslagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hahahahahahahaha! Wat een verhaal!
  RETY

  BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter / leave your message here