zaterdag 5 januari 2013

COCKATOO ISLAND

Oude scheepswerf doet nu dienst als zwemplektentspot
tunnel

Zoals je eerder hebt kunnen lezen zijn we een tijdje op Cockatoo Island gebleven. Het eiland is te bijzonder om er geen blogpost aan te wijden. Slechts 500 meter lang en zo vlakbij de haven van Sydney, je kunt je bijna niet voorstellen wat zich hier allemaal heeft afgespeeld.

Veel overblijfselen van de geschiedenis zijn nog in tact, dat is een van de redenen waarom het eiland op de lijst van Unesco staat. Je kunt cellen bezoeken van gevangenen die hier nog geen anderhalve eeuw terug opgesloten zaten. Uiteraard jagen de vrijwilligers je tijdens de gratis rondleiding de stuipen op het lijf met verhalen uit die tijd.

Gelukkig doen de scheepswerven denken aan de gloriedagen van dit eiland. Tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde de scheepswerven zo'n grote internationale rol dat de verschillende tunnels op het eiland werden gestut. Er was een reƫle kans dat het eiland gebombardeerd zou worden.

Naast een soort van Alcatraz en scheepswerf was het eiland nog een kostschool voor meisjes en bood het plek aan een weeshuis. Tegenwoordig kun je er kamperen, dineren, wandelen, tennissen en is het eiland niet onopgemerkt gebleven bij organisatoren van grote evenementen als de Red Bull air races.

Hoe dan ook, wij vonden het er fijn. Maar het is tijd om te gaan naar een volgende plek in de buurt van Sydney: de Blue Mountains.

2 opmerkingen:

  1. Zo klein en zo een geschiedenis dat is intresant ,maar dat weten lullie maar weer ,nu verder en ik ben benieuwd wat er nu weer komt ,er is nog een lange weg te gaan ,ik wens een goede reis en een kus van oma xxxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. kan je nagaan dat het eigenlijk nog niet zo lang geleden is geweest dat het gebruikt was. Konden jullie gewoon zo ergens je tent neerzetten of waren er speciale plekken voor? Ben benieuwd naar jullie volgende trip.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter / leave your message here