vrijdag 21 december 2012

BILLENKNIJPERSRIT

Dromedarissen die net de weg overgestoken zijn
Even stoppen op een vlak stuk


Stel je voor: de weg van Haarlem naar Eindhoven. Als je snel rijdt kun je dat in 1,5 uur wel halen, toch? Denk je dan in: diezelfde afstand, maar dan zonder asfalt. Wat dan wel? Stenen, gravel, kuilen, modderpoelen: a bumpy ride. Tel daarbij op dat kamelen en kangaroes op de weg lopen en aboriginals je met een fake autopech willen overhalen om te stoppen. En een deadline, want het wordt snel donker en geen enkele auto neemt die weg in de middag of avond. So far voor het rustige ritje van Haarlem naar Eindhoven, in ons geval is het de Mereenie Loop. Je snapt waar de titel van deze blogpost op duidt.

We hadden er ook voor kunnen kiezen om anders te rijden. Na drie uur rijden door National Parks hadden we dezelfde weg terug kunnen nemen naar Alice Springs, om vervolgens nog 7 uur onderweg te zijn naar Kings Kanyon en Uluru, waar we ook naar toe wilden. Niet alleen zou ons dat heel veel tijd kosten, maar ook de helft van de lol. Want hoewel we met samengeknepen billen in de auto zaten, was het vooral groovy om in de 4WD van de ene kant naar de andere kant van de weg te slingeren. 3,5 uur deden we erover. Precies op tijd voor het donker.

6 opmerkingen:

 1. Het is maar goed dat je moeder dat niet wist! Kon ik toch rustig slapen...x c

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel slim om dat van tevoren niet aan mama te vertellen inderdaad. ;) Wel lachen al dat gehobbel. :p Gaaf uitzicht ook zo. :) Xx je (schoon)zusje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. totaal geen pijn in mijn buik zou ik ervan hebben, ik zou het liever zelf meemaken. Geweldig zo'n rit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha leuk ritje dus! Weet hoe het voelt, in Costa Rica hebben wij met een 4WD over een onverharde weg, met diepe kuilen en door beekjes een paar uur over een weg gereden... Maar die kamelen, kangaroes en aboriginals ontbraken. xx Berber

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sinds ons verblijf in Taman Nagara, Maleisie, heet zoiets bij ons "een leuke ritje". We kunnen ons helemaal voorstellen hoe het gaat. Nou ja, dat gehobbel dan. De rest niet. Het lijkt mij onwijs gaaf zo'n rit. En dan helemaal als je het allemaal keurig op tijd haalt. Bofkonten!!
  x Elwina

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Berber en Elwina dit is dus een goede plek voor herhaling ;-) mooie omgeving ook, RETY echt wat voor jullie.

  BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter / leave your message here