woensdag 19 december 2012

ROADTRIP: DAY 1Hehehe zoals je kunt zien op de foto hadden we nogal lol met de zelfontspanner van de camera. Camera instellen, en dan in 10 seconden via rotsen de waterval inklimmen, daar weer uitklimmen, om vervolgens relaxed te poseren... Niet mogelijk. Bij poging drie lukte het Pim om ons in ieder geval allebei op de foto te krijgen. Wil je meer weten over dag 1 van onze roadtrip, klik voor meer hieronder.
Van Darwin dwars door de outback van Australie, via Adelaide naar Melbourne. Met nog een kleine omweg van zo'n 1000 km langs Uluru Rock. En dat in 10 dagen, want door problemen met de airco hebben we een dag in de garage geslapen en misten we 1 rijdag. Afijn, je moet wel gek zijn. Maar onze Nissan Patrol heeft ons al halverwege gebracht tot Alice Springs - fingers crossed dat we de rest ook zonder problemen halen.Op twee uurtjes rijden van Darwin heb je Litchfield National Park. Prachtig groen en tropisch, met heel wat dingen die een bezoek waard zijn. Zoals deze termietenheuvels. De termieten bouwen ze tot 5 meter hoog, met bovenin ruimte om voedsel op te slaan. Dat doen ze omdat het tijdens het regenseizoen nog wel eens wil overstromen in dit gebied. Hoog en droog bieden ze ook nog onderdak aan andere dieren - slangen, insecten, muizen. Een soort Ark van Noach animal style dus.Verder in het park heb je een stuk of 5 watervallen waar je meestal ook kunt zwemmen. We waren er nog net op tijd; over een paar weken begint het regenseizoen en bezetten de krokodillen het water.De mooiste watervallen vond je bij Florence Falls. Prachtig uitzicht over het tropische gebied. Na het national park zijn we doorgereden tot Lorrimah, dat precies 3 huizen telde en een camping. Je wc delen met kikkers en galopperende wilde ezels langs je auto: in 1 woord bizar.

4 opmerkingen:

 1. Ziet er helemaal top uit lieverds! Eerste dat ik zei toen ik de eerste foto zag was: wat een leuke foto! Daarna las ik het verhaal pas. Maar foto's zien er echt top uit!
  Liefs jacco en marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Pim, toch niets gebroken he, Ik heb op de camera een afstandsbediening. Werk beter dan rennen van de rotsen af in 10 seconde.
  Alleen is deze weer niet waterbestendig

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bizar is het wel maar ik heb liever kikkers en ezels (he, waar heb ik dat woord meer gelezen?) dan kakkerlakken!
  liefs, Elwina (en ja, ik ben even een aantal dagen aan het inhalen....)

  BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter / leave your message here