zondag 23 december 2012

THE ROCK


Daar is ie dan: misschien wel de meest kenmerkende toeristentrekpleister van Australie. Door de Engelsen gedoopt tot Ayers Rock, maar inmiddels wordt de oorspronkelijke aboriginalnaam Uluru vaker gebruikt.
Het schijnt dat meer dan 2/3 van de rots nog onder de grond zit, maar dat neemt niet weg dat het ding nu al hoger is dan de Eiffeltoren. Je kunt er omheen wandelen, das ongeveer 10 km.
Maar wat is er nou zo bijzonder aan die steen? Het is pas sinds een jaar of 50 een plek waar toeristen komen, maar lang daarvoor leefden aboriginalstammen al bij en in de holen in de rots. Voor ons is het een groot blok dat opdoemt in het midden van de woestijn, dat van kleur verandert naar mate de stand van de zon verandert.Voor de aboriginals is het een heilige plaats. De meest prachtige verhalen vertellen ze over de rots. Zo geloven ze in gevechten tussen slangen, die een menselijke vorm aan kunnen nemen en met reusachtige vuisten gaten in de rots kunnen slaan. De slangensporen kun je nog op de rots zien. De gaten in de rots zijn van speren die tijdens het gevecht in de rots zijn beland. Veel van die verhalen vind je uitgetekend op de rotsen. Een aantal van die tekeningen kun je van dichtbij bekijken.

Broodje Uluru
3 opmerkingen:

 1. Even met wat hulp een berichtje plaatsen, Lieftinck oma grietepiet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige foto's' zo onwerkelijk, zo als die rots daar in de zon ligt.
  Lijkt wel een kerststol, alleen nog wat poedersuiker erop!
  Nog veel kijkplezier daar in de outback.
  Groetjes Frans en Monique.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eigenlijk nooit beseft dat het ding hoger is dan de Eiffeltoren. Wat zullen jullie je nietig gevoeld hebben in de nabijheid. En dan al die magische verhalen. Moet wel een toppuntje tussen de toppunten zijn! liefs RETY

  BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter / leave your message here