donderdag 20 juni 2013

THE NUMBERSMet nog iets meer dan twee weken op de teller voordat we naar huis gaan, blikken we graag terug op het laatste half jaar. Niets leuker dan ook de cijfers te weten die daarbij horen. Natuurlijk delen we die ook met jullie!

Slapen 

Totaal sliepen we op 79 plekken (en daar komen de laatste weken er nog 2 bij). We sliepen in treinen, bussen, in onze huurauto’s, in een tent, in de Himalaya en in woestijnhutjes.

De gekste plek was toch wel in onze 4 wheeldrive, op de brug in de garage van de verhuurder. De meest verrotte plek was volgens Pim in de woestijn in India, niet eens alle spaanplaten hutjes in Nepal! Zijn argument: ondraaglijke hitte maar teveel muggen om een raampje open te zetten. De beste plek is een gedeelde eerste plaats: het oude huis van de Maharadja van Udaipur, en het heerlijk luxe resort aan het strand op Gili Trawangan. Beste home away from home: weer een gedeelde plaats! Uiteraard bij lieve Karen die ons maar liefst tot twee keer toe onderdak verschafte. Maar ook in Kathmandu in Khangsar Guesthouse waar we ons door de hartelijkheid van de mensen meteen thuis voelden.

Geld 

Vaak krijgen we de vraag: wat kost dat nou, zo’n wereldreis? Alles bij elkaar hebben we zo’n 35.000 euro uitgegeven. Het meeste ging op aan vervoer: benzine, vliegtickets, taxikosten. Wat daar nog bovenop komt zijn de vaste lasten die je in Nederland doorbetaalt en bijvoorbeeld de pensioenpremie’s etc. van Wendy.

De zuurst uitgegeven euro is de trauma tankbeurt van Pim in Ubud. Hij dacht omgerekend 10 euro af te moeten rekenen en de pompbediende deed heel moeilijk met het wisselgeld (zo’n 10 cent). Pim zei: laat maar zitten. Later kwam hij erachter dat het tanken 1 euro had gekost en hij zojuist 9 euro fooi had gegeven. Wen zei: heeft die kerel ook weer een goeie dag. Kon Pim niet om lachen. Nog steeds niet.

De best bestede euro: die ging naar de schoolbeurzen van de kinderen in Keureni, Nepal.

Duurste aanschaf: een nieuwe iphone voor Pim. Goedkoopste aanschaf: een enkelbandje voor 10 cent in India.

Weer 

Warmste temperatuur: Rajasthan, India. Geregeld zo’n 43 graden. Hel met lange mouwen en broekspijpen. Koudste temperatuur: Himalaya, ‘s nachts. Rond de min 20 op het hoogste punt.

Souvenirs

Aantal gekochte souvenirs: 116. Geen grapje. Er is voor iedereen wat. En als je wilt, mag je dat op 6 juli op komen halen. We zijn dan weer thuis en geven ‘s middags bij mooi weer een bbq in het Amsterdamse Bos, bij slecht weer is er eten bij ons thuis. Goed voor het tegengaan van de jetlag. Leuk om je daar te zien, meer info volgt nog!

4 opmerkingen:

 1. Zo te zien hebben jullie van alle landen nog wat geld over. Als souvenir of als "voor de volgende keer". Leuk al die cijfers en statistieken. Deze wel! (op werk vind ik het maar niks) En laat ik nu denken dat jullie 7 julie terugkomen! Lijkt me helemaal leuk, een weerzien in het bos.
  RETY

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hèhè ik zit bij pap en mam en ik ka n je nu weer berijken ,het is al weer een tijd geleden dat je wat hoorde .het eten is weer lekker en het restje gaat weer mee ,wel heb ik alles gevolgd en ben met alles op de hoogte ,de vacantie is geslaagd en de rest hoor je nog wel veel liefs van oma xxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om dit met ons te delen! Net zo als alle andere verhalen en lekkere gerechten. Have fun jullie laatste weken!!
  Dikke Tút ût Frylân,
  Berber

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En er is heel wat gebeurd in dat half jaar dat jullie aan de andere kant van de wereld zitten. Mijn agenda is helemaal geblokt en wij komen zeker met een aantal. Zou er ontzettend van gaan genieten.

  BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter / leave your message here