woensdag 20 maart 2013

DAY 10

Opgelucht en moe zijn we, maar wel gelukkig bij de laatste halte Lukla. Morgenochtend hebben we de tweede vlucht naar Kathmandu. Altijd spannend of de tweede vlucht gaat, maar in de eerste wil je niet zitten want dat is de testvlucht.

Zodra we na Namche onder de 3000m kwamen voelde Pim zich gelijk kiplekker. Een paard was dus niet meer nodig; hij is de laatste twee dagen zelf naar beneden gewandeld.

Onze drager Dawa hebben we gedag gezegd, die is aan zijn 15 uur durende trip naar huis begonnen. Kunnen wij ons bijna niks bij voorstellen, we klagen al bij een half uurtje file of vertraging.

Morgen gaan we misschien nog eten bij onze gids Sujan, hij gaat ons leren hoe je het typisch Nepalese gerecht Daal Bhat maakt. Stay tuned dus voor het recept.

Wij kleumen nog even het laatste dagje met ons thermo-ondergoed en muts op (ook binnen!), als we het morgen redden naar Kathmandu zullen we foto's posten.

8 opmerkingen:

 1. Eind goed al goed dan, voor dit avontuur. Enne...kunnen jullie de 3e vlucht niet pakken ;)
  Xxx franique

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig dat jullie weer heelhuids beneden zijn. En nu maar gaan genieten van al het moois wat jullie op je verdere reis nog tegen gaan komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig dat jullie weer heelhuids beneden zijn. En nu maar gaan genieten van al het moois wat jullie op je verdere reis nog tegen gaan komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit soort ervaringen is alleen al goed om te beseffen wat een geluksvogel je bent met je cv-keteltje.... Hoogteziekte is een raar iets. Net als zeeziekte. Heb je onder de 3000 mr (zowat) nergens meer last van, met 1 stap aan land is de zeeziekte weg en voel je je goed! En dan snap je niks meer van hoe ziek je je hebt gevoeld. Is trouwens niet altijd even fijn voor het accepteren... (mijn ervaring) Maf, maar waar. Ben benieuwd wat jullie nu gaan doen! Raften zal er wel niet in zitten maar wat Robert zegt, Chitwan en het Phewameer zijn ook het ervaren waard!!
  liefs RETY

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ Monique: meestal gaan er maar een paar vluchten per dag en dan wordt alles gecanceld ivm te weinig zicht. Op dit moment is de testvlucht al 1 uur vertraagd ivm mist dus het kan zomaar zijn dat we hier nog een dag zitten...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn te lezen dat het beter gaat met Pim, het zijt zo.
  Goede vlucht naar Kathmandu en we horen wel weer van jullie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De reactie 'test' was van Fokelien en Bart. Hij doet het nu wel blijkt!

  Ja, we typten een heel verhaal, drukten op publiceren en weg was ie! Dan maar even op nieuw.
  Na vandaag met jullie via Whatsapp te hebben gesproken hebben we weer even jullie site bekeken. Wat hebben jullie alweer wat meegemaakt, ongelofelijk! Jullie hebben echt een grote tocht gemaakt en flink ziek geweest. Maar wat wil je ook met zulke temperaturen en onder die omstandigheden.

  Nooit, maar dan ook nooit meer kunnen we jou, Wendy, verwend noemen! Douchen in een wc waar eerder 20 mannen gepoept hebben, jakkes! Hopelijk heb je nu een ietwat betere plek om jezelf 'schoon' te maken :).

  Maar wat een prachtige foto's maken jullie. Daarbij schrijven jullie heel levendig en leuk, je krijgt er een hele voorstelling van op die manier!

  Veel plezier vandaag nog bij de gids, we blijven jullie site volgen!

  Liefs, Bart en Fokelien

  BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter / leave your message here