woensdag 27 maart 2013

DURBUR SQUARE


Het bekendste plein in Kathmandu is Durbur Square. Je vindt er een hoop toeristen en evenzoveel tempels. Onmisbaar is ook het museum: we waren er al voor gewaarschuwd in de Lonely Planet. In dit zeer speciale museum kun je alle persoonlijke bezittingen van de (toen hij dat nog was) koning aanschouwen. Wat dacht je van zijn bed? Zijn fiets? Zijn lege aquarium, of zijn vogelkooitje inclusief opgezette vogel in compleet vergane glorie? We hadden moeite ons lachen te houden. Maar het plein is prachtig, en een goede voorbereiding op de helse drukte in India. 
Klik verder voor meer foto's. 6 opmerkingen:

 1. Ik blijf het zeggen, de kleuren die de bevolking draagt vindt ik erg mooi en kleurrijk.
  Zijn dat bloemenkransen? bij die vrouwen die ook etenswaar verkopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi gebouw wat een stijl ,jullie zien wel enrg veel hè geniet er van doe veel indrukken op dan kan je veel vertellen ,mijn verkoudheid is haast over veel plezier van oma xxxxxxt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een rijkdom voor de ogen, en de 2e foto kan ik bijna ruiken ;)
  xxx franique

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zijn inderdaad bloemen Anja! Afrikaantjes. Ze worden gebruikt voor offers en je ziet ze ook veel aan huizen hangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Waan me zo weer in Kathmandu. Ik heb mijn ogen uitgekeken op dat plein.
  Gr. Vincent

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik sluit me bij Vincent aan! Waar de dames met bloemen zitten hebben wij ook een hele poos gezeten. En maar kijken, en maar kijken en genieten! Net zoals jullie doen!
  RETY

  BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter / leave your message here