zondag 10 maart 2013

KATHMANDU


En toen waren we opeens in Kathmandu. Waar de straten geen asfalt hebben, je alleen tussen 10 uur 's avonds en 8 uur 's ochtends elektriciteit hebt, en waar de douche meestal koud is. Waar de mensen arm zijn en ondanks alles altijd vrolijk en beleefd je de weg wijzen. De riksja's rijden je van de sokken en de motoren (die hier minstens zoveel kosten als in Nederland - hoe kan dat?) snijden je de pas af. Een stofmasker is geen overbodige luxe en een flesje cola kost niet meer dan 20 cent.

En dan- rond een uur of 11 's avonds- is het eindelijk stil. De miljoenenstad slaapt. Om 5 uur 's ochtends begint een hond te blaffen en de andere honden in de stad geven antwoord. Alsof er 101 dalmatiers vermist zijn. De hond maakt de kraaien en de hanen wakker, die de luid-rochelende buurman op hun beurt wakker maken. Tegen 6 uur is alles in volle beweging en word je je bed uitgetoeterd en getrild. Een koude douche wenst je vriendelijk een goedemorgen. Welkom in Kathmandu!

3 opmerkingen:

 1. Jaaaa, nu is het echt even een cultuurschok. Maar wel mooi en leerzaam het allemaal mee te maken. Dan waarderen jullie alle luxe weer die we in het westen hebben en voor ons zo gewoon is.
  Toch lijkt me het geweldig om mee te maken maar helaas, voor ons zit het erop. Wij gaan morgen weer fijn aan het werk.

  Groet Luuk en Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is wat Luuk en Corina zeggen, een hele andere wereld maar je geeft zelf ook aan dat de mensen, ondanks hun armoede vrolijk zijn en behulpzaam. Kan je nagaan hoe je toch gelukkig kan zijn. Zij weten natuurlijk niet beter. Zullen wel wat gehoord hebben over de luxe in het westen maar kunnen dat volgens mij geneens bevatten.
  Het is dus niet uitslapen geblazen. Dan kunnen jullie van de omgeving gaan genieten want volgens mij moet die ook heel mooi zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. In de jaren na ons bezoek is de stad zo te zien behoorlijk gegroeid. Toch fijn om te lezen dat het "leven" er nog niet veel anders aan toe gaat dan toen. Het is het enige land waar ik kan genieten van de chaos op straat.
  Ook tijdens ons bezoek viel het op dat het volk zo vrolijk, blij en gelukkig is. Ze hebben onze "beschaving" helemaal niet nodig!. Een feest van herkenning voor ons. We genieten nu dubbel van jullie verhalen!! Blijf hier maar lekker lang in dit prachtige land!
  RETY

  BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter / leave your message here